Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn aromatische of geurende oliën die worden gewonnen uit planten. De oliën worden uit verschillende delen van de plant gehaald: zaden, bladeren, bloemen, bloesem, vruchten, schillen, naalden, bessen, peulen, kruiden, twijgen, hout, bast, schors, stengels, wortels. Dit gebeurt door een zeer zorgvuldig proces van stoomdestillatie of door middel van compressie, waardoor ze 100 tot 10.000 keer geconcentreerder zijn dan de oorspronkelijke plant. Elke plant heeft zijn eigen levenskracht, waardoor elke olie zijn eigen geur, kracht en toepassing heeft. Een essentiële olie is een puur product en dat betekent dat er niets aan toegevoegd wordt. Doordat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn, zorgen ze zowel fysiek als mentaal voor een zeer krachtig werking op het lichaam. Zo worden de oliën ook professioneel ingezet door therapeuten in de vorm van aromatherapie. 

Je ziet veel verschillende soorten essentiële oliën de markt. Deze zijn helaas niet allemaal puur en 100% natuurlijk waardoor er soms een groot verschil in prijs kan zitten. Een goedkopere olie die je soms in de winkel ziet bevat soms maar 5% lavendelolie en 95% draagolie maar wordt wel 100% natuurlijk genoemd. 

 

Wist je dat?

  • Na 22 seconden de geurmoleculen de hersenen al bereiken.

  • Na 2 minuten de oliën al waarneembaar zijn in het bloed.

  • Na 20 minuten de moleculen elke cel van je lichaam hebben bereikt.

 

Wanneer je essentiële oliën inzet kan je dus al snel de werking ervan ervaren!

 

Hoe kun je essentiële oliën inzetten?

Aromatisch

Wanneer je de olièn aromatisch inzet dan maak je daarvoor gebruik van een diffuser. De diffusers werken met een koude verdamping door middel van ultasone trillingen. De geurmoleculen zullen dan in je lichaam zorgen voor een krachtige werking op zowel fysiek als mentaal gebied. Daarnaast zijn er ook diverse oliën die je kan inzetten om de lucht te zuiveren. Maar de essentiële oliën geven natuurlijk ook gewoon een fijne geur aan de ruimte waar je de diffuser hebt staan.

Het is zeer belangrijk dat je gebruik maakt van een diffuser van een hoge kwaliteit. Doordat de oliën sterk geconcentreerd zijn kunnen er bij gebruik van een ongeschikte diffuser plastic deeltjes vrijkomen waardoor jij dit weer inademt. De diffusers van Young Living zijn van hoge kwaliteit waardoor ze geschikt zijn voor het gebruik van pure oliën.

 

Via de huid

De essentiële oliën van Young Living zijn 100% natuurlijk waardoor je ze veilig op de huid kan gebruiken. Maar omdat de oliën sterk geconcentreerd zijn wordt het aangeraden om ze eerst te verdunnen met een plantenaardige olie (bijvoorbeeld druivenpitolie of amandelolie) en dus in een roller te doen. Het verdunnen heeft absoluut geen nadelig effect op de werking van de olie, het wordt zelfs gemakkelijker opgenomen door de huid. Een roller maak je ook wanneer je meerdere oliën nodig hebt om ergens bepaalde ondersteuning aan te geven.

De olie breng je aan op de plek waar je het op dat moment nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan vermoeide spieren na het sporten of een vol hoofd na een drukke dag. Wanneer je de olie smeert voor de ontspanning zijn de beste plekken in je nek, op je polsen of achter je oren.

 

Inname

Young Living heeft een speciale plus-lijn van oliën die geschikt zijn om te gebruiken voor inname. De plus-lijn is​ speciaal uitgebracht omdat in Europa de producten van Young living vallen onder de Cosmeticawet, wat betekent dat je ze niet zou mogen innemen. In de Verenigde Staten zijn een behoorlijk aantal essentiële oliën wel goedgekeurd voor inname. In Europa valt de plus-lijn onder voedingssupplementen waardoor je ze dus wel mag innemen. In de plus-lijn zit precies dezelfde olie als in de normale lijn alleen is deze wettelijk goedgekeurd voor inname.  

De olië kun je bijvoorbeeld toevoegen aan je water of recepten. Wanneer je de olië in je water doet, gebruik dan wel altijd een glas in verband met de sterke concentratie van de oliën. Daarnaast kun je ook zelf capsules maken met essentiële oliën voor diverse ondersteuningen. Gebruik hiervoor wel altijd de plantaardige capsules van Young Living.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2020 - 2023 Pure Scents | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel